В петък в Мароко е била  разбита терористична клетка, свързана с

...
В петък в Мароко е била  разбита терористична клетка, свързана с
Коментари Харесай

В Мароко разбиха терористична клетка

В петък в Мароко е била  разбита терористична клетка, обвързвана с организацията " Ислямска страна ", съобщи през днешния ден Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Клетката е имала за цел да нападна обекти в морето край Мароко и по крайбрежието на град Казабланка.

Седем мъже, против които са повдигнати обвинявания за членуване в клетката, са арестувани в петък по време на антитерористична акция в Тамарис (южно от Казабланка), Шефшауен и Уазан в Северно Мароко.

Подготовката на терористите за осъществяване на набези е била в много напреднал етап. Тяхната цел е била да навредят на икономическите ползи на кралството, съобщи пред публицисти Абделхак Хиям, началник на централното бюро на Мароко за битка с тероризма.

Според управляващите клетката е разполагала с огнестрелни и хладни оръжия, които са конфискувани от силите за сигурност.

Предполагаемият водач на клетката се е опитал през 2016 година да се причисли към клон на " Ислямска страна " в района на Сахел, само че представители на терористичната организация, с които е контактувал в обществените мрежи, са го насърчили да прави набези в Мароко.

Разследването по случая продължава за да бъде открита самоличността на медиатор, който е оказвал помощ на терористите по логистични въпроси. Подозира се, че медиаторът е сириец.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР